Tien jaar Olivier, dat verdiende een feestje

Olivier krijgt cadeau van Goed Wonen

Tien jaar Olivier! Het is voorbij gevlogen, maar dat betekent niet dat we aan ons jubileum voorbij zijn gelopen.

De bewoners van Olivier hebben het tweede lustrum gevierd met een midweekje Zuid-Limburg. Even met z’n allen ertussenuit. Uitblazen op het Drielandenpunt. Beetje griezelen in de mijnen. En weer chillen in een prachtige vakantiebungalow.

Weer thuis was het tijd om ook anderen mee te laten vieren. De vereniging achter Olivier, die zich over de sociale activiteiten ontplooide, zette op zaterdag 5 oktober een feesttent neer op onze parkeerplaats.

Iedereen die Olivier een warm hart toedraagt, was uitgenodigd op het feest. Als ceremoniemeester fungeerde Joep, niet alleen de broer van Harm maar ook voorzitter van de vereniging.

Joep mocht op het podium Dion Dankers namens het gemeentebestuur verwelkomen. De wethouder stak een warme speech af, die hij lardeerde met drie zelfgekozen liedjes. De rest van het repertoire kwam uiteraard voor rekening van onze eigen dj Leroy.

Boerenovertrek

Marjan, moeder van Paulien, riep namens het stichtingsbestuur het begin van Olivier in herinnering. Met een boerenovertrek plaatste Olivier zich meteen in het hart van de Moergestelse samenleving: ,,We staan hier bekend als de Olivierders.”

Een speciaal dankwoordje richtte Marjan tot Miranda, Wendy, Elly en Ilona – de vier die al tien jaar hun beste krachten aan Olivier geven. Het zorgteam, dat onder leiding van Jennefer aan een nieuw tijdperk is begonnen, verraste met een roos voor elke bewoner. Prima keus, want van Olivier gaat vooral liefde uit.

Heel mooi was ook het gebaar van Goed Wonen, ons zusterinitiatief uit Oisterwijk. Een prachtig schilderij, gemaakt door een van de bewoners, werd dankbaar toegevoegd aan de kunstschatten van Olivier.

Daar hoort voortaan ook een spectaculaire collage van 7000 Olivier-fotootjes bij. Samen vormen ze ons logo: een boom die zijn takken naar alle kanten richt. Maar er zit nog meer creativiteit in het vat. Een nieuw glas-in-loodkunstwerk voor Olivier is in de maak.

Ger-Anne, manager bij ASVZ, verhoogde de feestvreugde door het team en de bewoners een etentje in het vooruitzicht te stellen.

Gezelligheid en gelach

En toen wilde namens de bewoners Harm ook nog wat zeggen! ,,Natuurlijk is er wel eens een discussie of een woordenwisseling, maar bovenal is hier gezelligheid en gelach te horen. We weten elkaar altijd wel iets te vertellen of te zeggen.”

Misschien ontbrak er toch nog wat. Hadden de twaalf wel een goed beeld van hun activiteiten overdag? Dat hebben we dus maar eens voor ze vastgelegd in een filmpje. ‘Olivier Overdag’ is een reis langs alle twaalf werk- en dagbestedingsplekken.